Verschillende modellen

Verschillende modellen

Airconditioning is steeds vaker onmisbaar voor het creëren van een behaaglijk binnenklimaat. Met moderne technieken wordt de lucht gekoeld. Daarnaast zorgt koeling altijd voor een deel ontvochtiging van de lucht, en wordt de verplaatste lucht gefilterd op stof, pollen en vuil.

De verhoogde luchtkwaliteit zorgt voor een aangename omgeving om in te wonen en werken, en voor een betere nachtrust!

Graag informeren wij u over de vele mogelijkheden en toepassingen die airconditioning voor u kan bieden.

Wandmodellen
Een wand-unit wordt het meest toegepast vanwege de makkelijke plaatsing. De unit zuigt aan de bovenkant de warme lucht aan en blaast koude lucht aan de voorkant uit. Via het bewegende uitblaasrooster wordt voor spreiding van de luchtstroom gezorgd.

Vloermodellen
Een vloer-unit wordt meestal laag aan de wand gehangen, in situaties waar een zichtbare airco-unit geen probleem oplevert; bijvoorbeeld op de plaats van een radiator.

Cassettemodellen
Cassette units worden meestal geplaatst in een systeemplafond. Hierdoor is alleen het uitblaasrooster van de unit zichtbaar. De techniek erachter zit netjes weggewerkt in het verlaagd plafond.
De unit zuigt in het midden de warme lucht aan, en blaast de gekoelde lucht aan vier kanten gelijkmatig uit langs het plafond.

Plafondmodel
Deze unit wordt aan een bestaand plafond gemonteerd, vaak in situaties zonder systeemplafond. De warme lucht wordt aan de achterkant van de unit aangezogen en via de voorkant met een lange worp de ruimte in geblazen.

Satellietmode
Voor bedrijfspanden met een systeemplafond biedt een satelliet-unit de mooiste oplossing. Warme lucht wordt via afzuigroosters in het systeemplafond en een slangensysteem aangezogen door de weggewerkte unit. De gekoelde lucht wordt vervolgens door de gelijkmatig verdeelde inblaasroosters langs het plafond uitgeblazen.

Vraag een offerte aan voor een airco

Lees meer

Vraag een offerte aan voor een nieuwe CV-ketel

Lees meer