Verschillende types

Verschillende types

Lucht/water warmtepomp

De meest gebruikte warmtepomp is de lucht-water warmtepomp.
Een buitenunit onttrekt energie uit de buitenlucht en geeft dit via de binnenunit af aan water. Dat water verwarmt vervolgens de vloerverwarming of convectoren in de woning. Ook kan het gebruikt worden om een boiler met water te verwarmen voor \de douche en andere kranen voor warm water.

De overheid geeft onder voorwaarden ISDE-subsidie voor particulieren en bedrijven.

Grondwater warmtepomp

Een grondwater-warmtepomp (ook wel water/water warmtepomp) haalt zijn energie uit een bron die bestaat uit leidingen die diep in de grond geboord zijn: de grondcollector. Het opgewarmde water uit de grondcollector wordt gebruikt om het water van de cv-installatie in de woning te verwarmen. In de zomer draait het proces om wordt warmte uit de woning afgegeven aan de bron.

Voor het aanleggen van een bron is een speciale boorwagen nodig. Dat is technisch niet altijd mogelijk en vaak is een vergunning noodzakelijk.

Hybride warmtepomp

Een hybride installatie is een combinatie van een warmtepomp en een (bestaande of nieuwe) cv-ketel. Deze kan toegepast worden in bestaande woningen waar bijvoorbeeld nog een cv-ketel hangt met vloerverwarming.

In het voor- en najaar verwarmt de warmtepomp uw woning, maar bij lage buitentemperaturen schakelt de cv-ketel bij. Tevens zorgt de cv-ketel voor de bereiding van warmwater, en heeft u geen boiler nodig.

De overheid geeft onder voorwaarden subsidie op het warmtepomp gedeelte van een hybride installatie.

Vraag een offerte aan voor een airco

Lees meer

Vraag een offerte aan voor een nieuwe CV-ketel

Lees meer